Personal Trainer gespecialiseerd in het trainen van vrouwen


'Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars'

Niet letterlijk natuurlijk, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Het vrouwelijk lichaam is uniek en kan in geen opzicht met het mannelijk lichaam vergeleken worden. Daarom heeft het ook een hele andere benadering in training nodig.

Laten we met zijn allen eens stilstaan bij het feit hoe bijzonder het vrouwelijk lichaam eigenlijk is. Het is in staat zwanger te worden, een kind te baren en haar eigen hormoonhuishouding te regelen tijdens alle verschillende fasen in het leven van een vrouw.

Het is dan ook niet zo gek dat het vrouwen lichaam soms een beetje hulp nodig heeft om de balans terug te vinden. PT voor Vrouwen helpt jou daar graag bij. Of je nou een kinderwens hebt, al zwanger bent, bent bevallen of in de overgang bent. Elke fase vraagt om een andere aanpak en PT voor Vrouwen kan jou daarin begeleiden.

PT voor Vrouwen is niet alleen een plek om te sporten en bezig te zijn met een gezonde leefstijl. Het is ook een plek waar je de juiste kennis toegereikt krijgt zodat je meer over jouw lichaam te weten komt en het ook beter leert begrijpen. Bij PT voor Vrouwen is elk lichaam mooi en uniek.Over Leonie Dekker

Wist jij dat je bent geboren met 1 miljoen eicellen in een lichaam dat zijn eigen hormonale evenwicht regelt en in staat is een kind te baren? Veel vrouwen realiseren zich niet hoe bijzonder het vrouwelijk lichaam eigenlijk is. Het vrouwelijk lichaam verschilt zoveel van het mannelijk lichaam en toch worden vrouwen vaak nog op dezelfde manier getraind als de man. 

Ik wil hier heel graag verandering in brengen en daarom ben ik mij gaan specialiseren in het vrouwelijk lichaam. Als jongste uit een echt vrouwengezin weet ik als geen ander dat elk vrouwenlichaam anders is en anders reageert op bijvoorbeeld hormonen of een zwangerschap. En juist dat maakt het trainen van vrouwen, in mijn ogen, zo bijzonder en mooi. 

Ik verbaas me vaak over het feit dat veel vrouwenkwaaltjes worden weggewuifd als 'het hoort er nou eenmaal bij'. Met veel pijn en onzekerheid lopen vrouwen soms jarenlang met klachten die met een kleine verandering in leefstijl vermindert of zelfs verholpen kunnen worden. Ik zie vaak dat kennis over veel onderwerpen als het post partum lichaam, hormonen en de overgang niet voor handen is en dat vind ik jammer. 

Doordat ik mij ben gaan specialiseren kan ik met trots zeggen dat ik elke vrouw in elke fase van haar leven kan begeleiden. Ik maak onderwerpen zoals urineverlies, opvliegers en diastase graag bespreekbaar zodat we er wat aan kunnen doen.

Laten we met z'n allen wat liever zijn voor ons lichaam en het de aandacht en liefde geven die het verdiend!


In mijn blog lees je meer over mijn kennis en ervaring wat betreft een kinderwens, zwangerschap, het moederschap, de overgang en andere onderwerpen waar vrouwen mee te maken krijgen in hun leven. E-mailen
Instagram